CBL deelt plannen met 'nieuwe generatie' politici

Het CBL, de organisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, zet zich in voor een sterke en duurzame voedselketen. De koepelorganisatie deelt haar plannen met de 'nieuwe generatie' politici in nieuwsberichten en video's.

CBL+deelt+plannen+met+%27nieuwe+generatie%27+politici
© Pixabay

Supermarkten en foodservicebedrijven willen de voedselketens duurzamer en efficiënter maken. Samenwerking en vertrouwen tussen alle partijen zijn hierbij belangrijk. Het CBL hoopt op een stabiele regering met dezelfde regels in heel Europa.

Daarnaast ziet de brancheorganisatie de veranderingen in Nederland en werkt ze actief mee aan de transitie hierin. Ze wil de komende jaren nog meer duurzame verbeteringen realiseren. Samenwerking met strategische partners is volgens het CBL hierbij essentieel. De organisatie hoopt dat de netcapaciteit snel wordt uitgebreid, zodat er meer elektrisch kan worden gereden en winkels, distributiecentra en fabrieken geen gas meer hoeven te gebruiken. Daarnaast vindt het CBL dat veehouders snel een vergunning moeten krijgen, als ze hun stal diervriendelijker willen maken.


Nutri-Score

Het assortiment van supermarkten wordt vaak besproken. Dit komt doordat foodservicebedrijven en supermarkten invloed hebben op de hoeveelheid voedsel en dranken die in Nederland worden geconsumeerd. Als gevolg hiervan wordt er dagelijks hard gewerkt om klanten te helpen bij het kiezen van de beste optie, legt het CBL uit. Dit doet de organisatie door zowel de receptuur te verbeteren als het voedselkeuzelogo Nutri-Score op ieder huismerkproduct te plaatsen, zodat klanten in de winkel goed geïnformeerd kunnen kiezen.

De brancheorganisatie roept de overheid op om het Nutri-Score-logo op alle producten te plaatsen en de belasting op producten uit de Schijf van Vijf te stoppen.

Het CBL vindt dat de overheid een bijdrage kan leveren aan een gezondere leefstijl door betere keuzes aantrekkelijker te maken en transities sneller mogelijk te maken. De organisatie nodigt de overheid uit om hierover verder te praten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer