Bayer verwacht in 2028 alternatief voor Roundup

Chemieconcern Bayer Crop Science werkt aan een alternatief voor glyfosaat. Dat heeft topman Bill Anderson gezegd tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. De nieuwe stof zit volgens hem nu in de testfase.

Bayer+verwacht+in+2028+alternatief+voor+Roundup
© Haijo Dodde

Communication business partner Jan Cees Bron van Bayer benadrukt tegenover Nieuwe Oogst dat het nieuwe middel moet worden gezien als een alternatief voor glyfosaat, maar niet als een opvolger. 'Wel zou bij toelating van het middel het glyfosaatgebruik mogelijk omlaag kunnen', voegt hij toe.

Volgens Bron is het nieuwe onkruidmiddel een herbicide dat in een breed spectrum werkt. 'Het is de eerste baanbrekende innovatie op dit gebied in dertig jaar. De lancering zal eerst voor de sojateelt bestemd zijn, maar later ook voor mais en akkerbouwgewassen.' Over de toelating in 2028 kan hij verder nog niets zeggen. 'Dat hangt af van de procedure.'


Glyfosaat, de werkzame stof in het onkruidmiddel Roundup, is omstreden. In de Verenigde Staten gaat het om tienduizenden rechtszaken waarin Amerikanen een schadevergoeding willen om vermeende gezondheidsschade. Ondertussen is Bayer al miljarden kwijt aan schadeclaims. Eind 2023 ging het om 6,3 miljard dollar. Het chemieconcern beweert echter dat glyfosaat een gunstig milieuprofiel heeft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer