Agrico zet zinnen op overname The Potato Company

Aardappelcoöperatie Agrico is voornemens de pootgoedactiviteiten van The Potato Company over te nemen. Doel is het vergroten van het areaal om zo te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag. Tegelijkertijd ziet Agrico synergievoordelen die helpen om de organisatie verder te optimaliseren.

Agrico+zet+zinnen+op+overname+The+Potato+Company
© Job Hiddink

Agrico stelt dat de overname voor beide organisaties een ‘logische volgende stap’ is op de meerjarige strategische samenwerking die de twee partijen al hadden in de internationale pootaardappelwereld. ‘Deze overname draagt bij onze groeidoelstellingen in een krimpende West-Europese pootgoedmarkt’, zegt algemeen directeur Mark Zuidhof van Agrico.

Volgens Zuidhof kan Agrico zich door de overname sterker concentreren op de afzet en de ontwikkeling van monopolierassen. ‘Daarnaast is ook het distributienetwerk van The Potato Company naar meer dan zestig landen een uitstekende aanvulling op onze afzetkanalen.’ The Potato Company beschikt over circa 450 hectare pootaardappelen.

Volwaardige dochteronderneming

In een persbericht stelt de aardappelcoöperatie dat The Potato Company als volwaardige dochteronderneming onderdeel uit zal maken van Agrico, met behoud van de eigen entiteit. Het betrokken en ervaren personeel blijft daarmee formeel in dienst van The Potato Company.

‘Ik zie ernaar uit om samen met Agrico verder te groeien en te professionaliseren’, aldus eigenaar Gaby Stet van The Potato Company. ‘The Potato Company zal, als tweede afzetkanaal binnen de Agrico-groep, ook de internationale activiteiten verder kunnen uitbreiden. Voor onze telers kunnen we het rendement blijven waarborgen vanuit Agrico en voor de afzet blijven we zichtbaar onder de identiteit van The Potato Company.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer