Limburgse boeren LLTB en LAJK woensdag naar gouvernement

Boeren voeren woensdagmiddag actie bij het gouvernement in Maastricht, laten de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK) weten. Ze bieden landbouwgedeputeerde Jasper Kuntzelaers (PvdA) een pamflet aan. De organisaties willen 'een krachtig signaal' afgeven.

Limburgse+boeren+LLTB+en+LAJK+woensdag+naar+gouvernement
© Twan Wiermans

'Daarom vragen we alle leden woensdag bij de overhandiging in Maastricht aanwezig te zijn, met of zonder trekker', zegt LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg. Hoeveel van de ongeveer tweeduizend LLTB-leden en leden van het LAJK op de actie afkomen, kan een woordvoerder van de LLTB niet zeggen.

De Limburgse boeren en tuinders 'voelen zich machteloos en gemangeld tussen krachten waar ze geen vat op hebben', zegt Rompelberg. Ze maken zich zorgen over hun eigen toekomst, maar ook over de voedselzekerheid. Overheidsbeleid 'leidt tot enorme kostenstijgingen voor de burger, verkwanseling van onze agrarische kennis en kunde en uiteindelijk tot een kaalslag op het platteland'.

Vorige week boden boeren ook al petities aan bij meerdere provinciehuizen, waaronder in Den Bosch. De Limburgse boeren benadrukken dat ze woensdag niet komen voor een protest. De band met het provinciehuis is volgens de organisaties goed. Een woordvoerder van de provincie bevestigt de komst van de boeren. 'Ze worden verwelkomd met koffie en thee.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer