Onderzoekslocatie voor stalemissie geopend

Afgelopen week is bij proefboerderij De Marke in Hengelo het landelijk onderzoekscentrum voor het meten van stalemissies met sensoren geopend. Gedeputeerde Harold Zoet van de provincie Gelderland, Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en John Koeleman van Vruchtbare Kringloop Oost drukten samen symbolisch op de knop.

‘Nu is de uitstoot van een veehouderijbedrijf onduidelijk, niemand weet het exact', zegt onderzoeker Albert Winkel van Wageningen Livestock Research. ‘Door de emissie te meten, weet je wat de emissie is en zie je het effect van je handelen.’

Wageningen Livestock Research richt drie landelijke onderzoekslocaties in: een voor melkvee op De Marke, een voor varkens bij De Hoeve Innovatie in Valkenswaard en een voor pluimvee bij pluimveehouder Verbeek in Woudenberg.

Koeleman: ‘Ik wil wel sturen op doelen, maar je wil in je bedrijfsvoering ook dingen doen die geld opleveren en vooruit brengen. Doelen halen, maar niks verdienen, zie ik ook niet goed komen. Er moeten in mijn ogen echt eerst nog een paar stappen gezet worden, vooral binnen de wetgeving.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer