Dierenwelzijnsorganisatie vindt EU-voorstellen veetransport onvoldoende

De Europese Commissie heeft donderdag voorstellen gepubliceerd om het dierenwelzijn tijdens veetransport te verbeteren. Compassion in World Farming (CIWF) vindt dat deze ernstig tekortschieten.

Dierenwelzijnsorganisatie+vindt+EU%2Dvoorstellen+veetransport+onvoldoende
© Twan Wiermans

De dierenwelzijnsorganisatie vindt de voorgestelde maatregelen 'verre van toereikend om het ernstige dierenleed aan te pakken'. Zo is ze het er niet mee eens dat de maximumtemperatuur tijdens scheepstransporten 30 graden is. Volgens haar is het wetenschappelijk advies 5 graden lager. CIWF geeft wel aan dat er enkele verbeteringen worden aangekondigd, zoals het verkorten van bepaalde reistijden.

Directeur Geert Laugs van CIWF Nederland zegt er het volgende over: 'De Europese Commissie had goede voornemens het dierenwelzijn te verbeteren, maar de uitwerking is teleurstellend en ontoereikend. De commissie moet luisteren naar de wens van de Europese burgers die een einde willen aan deze wrede, onnodige handel.'


Uit een recent gepubliceerd rapport van de organisatie blijkt dat er jaarlijks zo'n 44 miljoen runderen, schapen en varkens worden getransporteerd binnen de Europese Unie en naar landen daarbuiten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer