Dijkhuizen: ministerschap voor BBB nog niet aan de orde

Aalt Dijkhuizen vindt het nog te vroeg om te speculeren over een eventueel ministerschap voor BBB in een nieuw kabinet. 'Die vraag is nu niet aan de orde. Eerst maar eens zicht op een coalitie', laat hij aan Nieuwe Oogst weten.

Dijkhuizen%3A+ministerschap+voor+BBB+nog+niet+aan+de+orde
© Dirk Hol

BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas schoof Dijkhuizen, oud-bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research, vorige week naar voren als ministerskandidaat. De partij die bij de verkiezingen groeide van één naar zeven zetels wil meedoen aan een volgend kabinet.


'Laten we eerst maar eens zien dat ze een verkenner vinden en welk kabinet er komt', zegt Dijkhuizen in reactie op zijn voordracht door BBB. Volgens de oud-voorzitter van het Landbouw Collectief tekent zich wel een meerderheid af voor een ander stikstofbeleid.


Verkeerde gronden

'Het stikstofbeleid rust echt op verkeerde gronden. Zo is het Aerius-model nooit bedoeld om individuele bedrijven te beoordelen. Het is zonde dat boeren daardoor perspectief wordt ontnomen', aldus Dijkhuizen.

In de formatie aast BBB op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat moet volgens Van der Plas worden omgedoopt in het ministerie van LNVV, zodat Visserij weer terugkomt in de naam van het departement.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer