Onderzoek naar automatisch monitoren gezondheid vleeskalf

Een instrument ontwikkelen om automatisch de gezondheid bij vleeskalveren te monitoren. Dat is de insteek van het onderzoek van Dengsheng Sun van Wageningen University & Research. Op dinsdag 28 november hoopt hij te promoveren op een van de eerste stappen op dit gebied, het leren van patronen bij gezonde dieren.

Onderzoek+naar+automatisch+monitoren+gezondheid+vleeskalf
© Twan Wiermans

Wanneer die patronen bekend zijn, kunnen afwijkende patronen, die op dierziekten duiden, worden gedetecteerd. Verder keek Sun naar de risico's, die verbonden zijn aan precisieveehouderij en automatisering voor gezondheidsmonitoring ter ondersteuning van de conventionele manier van kalvergezondheidsmonitoring.

De conventionele praktijk van gezondheidsmonitoring op boerderijen is gebaseerd op visuele beoordeling en klinische onderzoeken uitgevoerd door boeren en dierenartsen. Dat gaat gepaard met nadelen zoals het laattijdig identificeren van zieke kalveren.

Met een verbetering van het identificeren van dierziekten hoopt de onderzoeker de ziekte- en sterftecijfers van vleeskalveren verder te verlagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer