Pieter Grinwis (CU): 'Hebben we straks nog wel jonge boeren?'

Nieuwe Oogst interviewt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. Pieter Grinwis staat op de tweede plek op de lijst van de ChristenUnie (CU). Zijn ouders hadden een akkerbouwbedrijf dat door zijn broer is overgenomen. In de oogsttijd werkt hij ook mee.

Grinwis richt zijn pijlen nu op de jonge boeren, dat vertelde hij tijdens een werkbezoek aan een spruitenteler in het Flevolandse Zeewolde. 'We moeten jonge boeren vertrouwen geven. Ik vraag me af of wij over tien tot vijftien jaar nog voldoende boeren in ons land hebben. Zoals de situatie nu is, is het niet zo aantrekkelijk het bedrijf van je ouders over te nemen', zegt de politicus.

'Het kan toch niet zo zijn dat we straks te weinig boeren hebben om voedsel te verbouwen in Nederland? Daar maak ik me echt zorgen om', aldus Grinwis. 'Gelukkig zijn er nog steeds enthousiaste jonge boeren. Die moeten we koesteren.'

Lees vrijdag in de papieren editie of de e-paper van Nieuwe Oogst een uitgebreid interview met Pieter Grinwis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer