Adema bezoekt familie die boerderij dreigt te verliezen

PAS-melders, de toeslagenaffaire en de afhandeling van de gaswinning in Groningen zijn allemaal ontstaan doordat de overheid niet functioneert. Dat zei demissionair landbouwminister Piet Adema tijdens een werkbezoek aan het melkveebedrijf van de familie Grin in het Flevolandse Biddinghuizen.

'Deze mensen zijn PAS-melder. Het is ongelofelijk pijnlijk dat zoveel bedrijven in de knel zitten door het niet functioneren van de overheid', aldus Adema.

De familie Grin dreigt hun boerderij kwijt te raken omdat ze zowel PAS-melder zijn als piekbelaster. Deze zomer kregen de ondernemers veel aandacht in de media na een post op Facebook waarin ze uitleggen dat ze mogelijk moeten stoppen. 'De minister heeft ons niks kunnen beloven', vertellen Anje en Piet Grin. 'Wij hebben de keuze gemaakt. Het is bij ons wel gebeurd. Het kan nog wel een paar jaar duren, maar we gaan stoppen met pijn in het hart.'

Adema baalt dat deze situatie is ontstaan. 'Het is bijzonder pijnlijk dat dit bedrijf niet kan worden overgedragen aan een ander. Ook al heb je een mooie regeling, die pijn kan ik niet wegnemen en die pijn snap ik heel goed.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer