'Werken op afstand wordt toch even wennen'

Onlangs kwam er een eind aan een decennialange gewoonte. Zolang ik me kan heugen, woon en werk ik al op het bedrijf naast ons huis. Het was ongeveer 35 stappen tot kantoor en de loodsen.

%27Werken+op+afstand+wordt+toch+even+wennen%27
© Dirk Hol

Dat betekent even naar huis om de kinderen op te vangen, tussen de middag thuis eten, een privéafspraak tussendoor doen. Andersom was het in de avond en het weekend makkelijk om naar het bedrijf te lopen voor een klant, een late medewerker of nog wat op kantoor af te werken.

Maar dit alles is niet meer. We zijn verhuisd. Ja, echt waar, de meeste bedrijfsactiviteiten zijn verplaatst naar onze andere locatie in Koningslust. Zo mocht ik voor het eerst sinds mijn schooltijd weer een broodtrommeltje vullen. Op weg naar de Maasbreeseweg 92 in Koningslust; een reis van 9 kilometer oftewel elf minuten met de auto.

Onwennig opende ik de deur van mijn nieuwe werkplek. Ons team heeft met vereende krachten de aankleding en de inrichting ter hand genomen en dus was bekend waar ik terecht zou komen. Toch was het een vreemde gewaarwording. Afscheid nemen van een routine. Een nieuwe routine verwelkomen.

Bijzonder om samen een half uur over iets anders te spreken dan het werk

Han Fleuren, boomkweker in Koningslust

Voor het eerst zaten we bijvoorbeeld allemaal samen in de pauze. Wat bijzonder om ineens een half uur samen over andere zaken te spreken dan het werk. De afgelopen veertien jaar waren we een bedrijf met, naast de percelen, twee bedrijfslocaties in Nederland. Kantoor, werkplaats en loods in Baarlo en de sortering, koelcellen en de verzending in Koningslust.

Nu waren we ineens weer allemaal samen op één locatie. Niet meer bellen of op en neer rijden, maar gewoon even de deur open en naar elkaar toelopen. En veel sneller schakelen tijdens het aankomende rooi- en uitleverseizoen. Net als vroeger toen we alles nog in Baarlo hadden. Verkoop kan nu weer meekijken bij het sorteren en uitleveren en vragen hierover snel beantwoorden.

Persoonlijk ontdek ik naast alle voordelen ook wat andere zaken. Waar we voorheen altijd wel een aantal auto's beschikbaar hadden om snel naar de kwekerij te gaan of met een bus bomen weg te brengen vanuit huis, moet nu gepland worden wie welke auto mee heeft naar Koningslust. Het bedrijf Minitree van mijn vrouw is namelijk nog steeds in Baarlo. Dit geeft nu al wat krapte op ons vervoersaanbod.

Mijn vrouw heeft bovendien nog een verrassing in petto: ik mag zaterdag naar de rijwielhandelaar. Van een elektrische auto naar een elektrische fiets. Ook dat wordt toch even wennen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer