Podcast: Is appelbloesemkever voorbode voor andere teelten?

Is de appelbloesemkever een voorbode voor veel andere teelten als er middelen worden verboden? In deze podcast zoeken we uit wat de oorzaak is van de schade die deze kever veroorzaakt en de stappen die nu worden gezet om een middel toegelaten te krijgen.

Er moet snel een oplossing komen, want dit voorjaar zijn veel appelbomen aangetast door de larven van het insect. 'De appelbloesemkever is een serieuze bedreiging voor de Nederlandse fruitsector', zegt Herman de Vree van Proeftuin Randwijk in deze podcast. Het insect zorgt voor grote problemen bij telers, oogsten gaan verloren. Bij de proeftuin is dat goed zichtbaar.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer