Wildcard 'Tweede Kans Varken' voor finale Beste Idee Varkensland

Het concept 'Tweede Kans Varken', bedacht door vijf studenten, heeft een wildcard bemachtigd voor de finale van Het Beste Idee van Varkensland 2023 op zaterdag 16 november. Het concept biedt een oplossing voor de varkenshouderij, waar slachtwaardige dieren met kleine afwijkingen niet getransporteerd mogen worden.

Wildcard+%27Tweede+Kans+Varken%27+voor+finale+Beste+Idee+Varkensland
© Eigen Foto

Varkens met lichte verwondingen of kleine afwijking kunnen verder als hoogwaardige varkens nog steeds geschikt zijn voor de slacht, maar voldoen niet aan de regelgeving voor transport. Het laten slachten bij de varkenshouder is volgens deze studenten een oplossing waardoor voedselverspilling wordt voorkomen en het transport geen extra lijden veroorzaakt.

Omdat het aantal afgekeurde varkens op deze manier vermindert, wordt dit concept door het winnende studententeam 'Tweede Kans Varken' genoemd. Het team bestond uit vijf studenten: Isabelle van de Ven, Loes van Acht, Giel Derks, Wout van de Wouw en Servaes van Gompel.


Masterclass

In de komende periode werken de studenten het idee verder uit en worden ze getraind tijdens een masterclass bij Topigs en een pitchtraining bij ZLTO. Zo worden ze klaargestoomd om als volwaardig zesde finalist deel te nemen aan de innovatiewedstrijd.


• Lees ook: Vijf nominaties voor Het Beste Idee van Varkensland bekend

Voor het vierde opeenvolgende jaar kregen studententeams de kans om via een wildcard te strijden voor een plek in de finale van deze innovatiewedstrijd. De studenten kozen tijdens de studentenchallenge bij vleesverwerker Westfort op 27 september zelf welk idee naar hun mening de zesde finaleplek verdient.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer