Nederlandse consumptie van mango's fors in de lift

De vers gesneden mango is in opkomst in Nederland. Alleen al in de periode van januari tot en met half augustus ging vergeleken met vorig jaar een derde meer vers gesneden mango langs de kassa in de supermarkt. Dat blijkt uit een analyse van GroentenFruit Huis.

Nederlandse+consumptie+van+mango%27s+fors+in+de+lift
© Marcel Berendsen

Mango behoort sinds 2020 tot de top 10 van meest gegeten fruit in Nederland. De import van de steenvrucht naar Nederland nam in de periode van 2017 tot en met 2022 met maar liefst 35 procent toe, meldt GroentenFruit Huis. Vooral Brazilië en Peru voorzien de Nederlandse handel van mango's.Een Nederlandse consument eet gemiddeld 1 kilo mango's per jaar. Daarmee eten Nederlanders meer mango's dan Duitsers, Britten en Fransen, maar minder dan de Amerikanen. In de Verenigde Staten ligt de jaarlijkse mangoconsumptie op 1,7 kilo per persoon.


In Nederland koopt ongeveer 30 procent van de huishoudens soms of regelmatig mango's. Net als hier is ook in andere Europese landen het aantal kopers de afgelopen jaren licht gestegen. Iets meer dan de helft van het aanbod in de Nederlandse supermarkt is ready to eat. Daarmee is het aandeel hoger dan in landen als Duitsland en Denemarken.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer