Einde onttrekkingsverbod waterschap Aa en Maas

Doordat er de afgelopen periode veel regen is gevallen, is het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in het werkgebied van waterschap Aa en Maas beëindigd. Dat besluit wordt ondanks de droge en tropische dagen deze week niet meer teruggedraaid, meldt het Brabantse waterschap. Het onttrekkingsverbod gold sinds half juni.

Einde+onttrekkingsverbod+waterschap+Aa+en+Maas
© Twan Wiermans

Water uit sloten en beken mag vanaf 6 september weer gebruikt worden om akkers te beregenen of om bijvoorbeeld tuinen en sportvelden te besproeien. Droogtecoördinator Jos Kruit zegt dat door de hoeveelheid regen er in het hele watersysteem weer genoeg water is. 'Het grondwater staat over het algemeen hoger dan gemiddeld en de beken in ons gebied voeren meer water.'Afgelopen maand viel in het werkgebied van Aa en Maas tussen de 100 en 180 millimeter neerslag, met uitschieters tot 200 millimeter. Normaal gesproken valt er in deze periode maar zo'n 80 millimeter. Dat overschot zorgt ervoor dat het watersysteem weer tegen een stootje kan. Hierdoor is het geen probleem dat er door het warme weer water verdampt.De kortere dagen en minder sterke zon zorgen ervoor dat er sowieso minder verdampt. Er is op dit moment een neerslagoverschot van 40 millimeter. Dat staat in schril contrast met de situatie vorig jaar. Toen was er een tekort van 220 millimeter rond deze tijd van het jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer