LTO en Gelderland positief over Europese versoepeling wolvenstatus

LTO Nederland is te spreken over de mogelijke herziening van de Europese beschermingsstatus van de wolf. De boerenbelangenbehartiger stelt dat het goed is dat er steeds meer aandacht is voor de schade die de groeiende wolvenpopulatie met zich meebrengt.

LTO+en+Gelderland+positief+over+Europese+versoepeling+wolvenstatus
© VidiPhoto

LTO pleit al geruime tijd, zowel in nationaal als internationaal verband, voor striktere monitoring van de wolf en zet zich in om de beschermingsstatus daar op aan te passen. Vorig jaar nam het Europees Parlement een resolutie aan waarmee de Europese Commissie werd opgeroepen de impact van de wolf op onder andere de veehouderij in kaart te brengen.


LTO vindt het goed dat de Europese Commissie nu invulling aan deze resolutie geeft en dat de commissie kijkt hoe mogelijk flexibeler kan worden omgegaan met de beschermingsstatus van de wolf.
Gelderland

Provincie Gelderland, dat de habitat van het gros van de wolven in ons land vormt, reageert eveneens positief. 'We hebben in Gelderland een snel groeiende populatie wolven. Daardoor krijgen we ook steeds meer te maken met aanvallen op dieren', zegt gedeputeerde Harold Zoet. 'Het doet me goed dat het wolvenprobleem eindelijk erkend wordt in Brussel. Goed dat het wordt opgepakt.'

De Europese Commissie heeft lokale gemeenschappen, wetenschappers en andere betrokken partijen gevraagd hun visie op de beschermde status van de wolf en de ervaringen met het dier te delen. Zij kunnen tot 22 september verslag uitbrengen. Gelderland maakt ook van die gelegenheid gebruikt, laat Zoet weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer