FDF wordt geen politieke partij, aansluiting bij BVNL

Farmers Defence Force (FDF) gaat niet met een eigen kieslijst deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De boerenactiegroep sluit zich in de persoon van bestuurslid Sieta van Keimpema aan bij Belang van Nederland (BVNL), de partij van Wybren van Haga.

Het besluit is maandagavond genomen tijdens een ledenvergadering in het Gelderse Nijkerk. Na afloop lichtten Keimpema en FDF-voorman Mark van den Oever het besluit toe aan de aanwezige pers.

Van de Oever zegt dat met een eigen partij FDF ook standpunten had moeten innemen over onderwerpen als de zorg en defensie. 'Daar hebben wij gewoon niets mee.' Er lagen voor de leden meerdere opties op tafel, waaronder het oprichten van een eigen partij. Op de aansluiting bij BVNL is 'positief' gereageerd door de leden, zegt Van den Oever. 'Iedereen is blij met een versterking van nog meer landbouwgeluid en nog een vrouw aan het front in Den Haag.'


Keimpema, die op plek drie van de kieslijst van BVNL komt te staan, heeft van BVNL 'carte blanche' gekregen om het FDF-geluid in de campagne te laten horen. 'FDF heeft grote invloed op het programma van BVNL.'

Volgens de FDF-bestuurder gaat het in Den Haag, ondanks de komst van BBB naar de Tweede Kamer, nog te weinig over de landbouw. 'BBB heeft al een landbouwwoordvoerder en BVNL nog niet. Deze positie bij BVNL op de lijst zorgt ervoor dat er straks een woordvoerder voor de boeren bij komt. Ik hoor in de Tweede Kamer veel dingen die niet kloppen. Dat boeren voedsel produceren op een duurzame manier hoor je veel te weinig. Dat geluid willen we versterken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer