Cosun doet groente- en fruitverwerker SVZ van de hand

Coöperatie Royal Cosun is van plan om groente- en fruitverwerker SVZ te verkopen aan de Döhler Group. De transactie wordt naar verwachting eind augustus afgerond.

Cosun+doet+groente%2D+en+fruitverwerker+SVZ+van+de+hand
© Dirk Hol

De keuze om het groente- en fruitverwerkende bedrijf te verkopen, is in lijn met de strategie van Cosun om meer focus aan te brengen in zijn portfolio. Daarnaast sluit de verkoop aan bij de eerdere aankondiging dat naar een strategische partner werd gezocht voor SVZ. 'Met de Döhler Group hebben we een partner gevonden die een impuls kan geven aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers', meldt Cosun.

SVZ heeft vestigingen in Nederland, België, Polen, Spanje en de Verenigde Staten en verwerkt groenten en fruit tot voedingsingrediënten zoals purees en concentraten. Deze worden onder meer verwerkt in vruchtensappen, jam, bakkerijproducten, zuivel en ijs.

Cosun heeft advies gevraagd aan de ondernemingsraad over de verkoop en wacht op goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. Naar verwachting kan de transactie op 31 augustus worden afgerond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer