De optimale beregeningsstrategie deze zomer

Het weer heeft de afgelopen jaren uitzonderlijke patronen laten zien, waarbij met name de neerslag steeds variabeler wordt. Het beregenen wordt daarom ook steeds ingewikkelder af te stemmen op de bodem en het gewas. BeregeningsSignaal helpt boeren om beter onderbouwde keuzes te maken waar, wanneer en hoeveel beregening nodig is.

De+optimale+beregeningsstrategie+deze+zomer
BioScope

Met de handzame grafiek is ook het verloop van de waterbehoefte over het seizoen goed zichtbaar. BeregeningsSignaal houdt rekening met het gewas, van zaai tot oogst, en stemt de benodigde hoeveelheid water daarop af. In het begin van de groei neemt de wortelzone toe door steeds dieper wortelende planten. De kleuren in de grafiek geven een beoordeling van het bodemvochtgehalte en of er genoeg is voor het gewas.


Met de handzame grafiek in de BeregeningsSignaal-app is ook het verloop van de waterbehoefte over het seizoen goed zichtbaar.
Met de handzame grafiek in de BeregeningsSignaal-app is ook het verloop van de waterbehoefte over het seizoen goed zichtbaar. © BioScope

BeregeningsSignaal maakt gebruik van locatiespecifieke weersinformatie, met een grid nauwkeurigheid van 500 meter. Hiermee wordt dus voor elk perceel de eigen weerhistorie en weersverwachting opgesteld. Beslissingen worden dus op actuele en precieze data gemaakt.


Drie kleuren

Vooral de weergave van de perceellijst gesorteerd op prioriteit (met drie kleuren links weergegeven in het plaatje) waarin er beregend moet worden, is voor veel gebruikers met meerdere percelen erg gebruikersvriendelijk om overzicht binnen het bedrijf te houden.


De weergave van de perceellijst gesorteerd op prioriteit met kleuren waarin moet worden beregend, is voor veel gebruikers met meerdere percelen erg gebruikersvriendelijk.
De weergave van de perceellijst gesorteerd op prioriteit met kleuren waarin moet worden beregend, is voor veel gebruikers met meerdere percelen erg gebruikersvriendelijk. © BioScope

Uw eigen beregeningen zitten niet in de weersinformatie, die moet u zelf toevoegen. De berekende impact op het bodemvocht wordt direct berekend en getoond in de grafiek.


Betere beslissingen

Met BeregeningsSignaal neemt u betere beslissingen gebaseerd op actuele en precieze data over bodem, gewas en het weer. Het veranderende weer en de steeds grilligere neerslagpatronen maken het complexer. BeregeningsSignaal helpt met het krijgen van inzicht en overzicht. Via sms en/of e-mail worden dagelijks adviezen verstrekt aan de gebruikers van BeregeningsSignaal. Die kunnen naar wens ingesteld worden.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner BioScope

BioScope

BioScope ontzorgt ondernemers bij het monitoren van akkers en weilanden. Met de verkregen geo-informatie krijgt u inzicht in wat uw bodem en gewassen nodig...

Lees verder »

Meer van BioScope

Lees ook

Meer artikelen van BioScope »

Artikelen over BioScope