Slim beregenen op basis van data

Als akkerbouwer staat u voor steeds grotere uitdagingen door onder andere de schaarste aan waterbronnen in de steeds drogere zomers. Slimme beregeningstechnieken, waarbij er op het juiste moment met de juiste hoeveelheid water wordt beregend, worden daarom steeds belangrijker.

Slim+beregenen+op+basis+van+data
BioScope

Een methode om de waterbehoefte van gewassen te meten, is via bodemvochtsensoren. Deze dure en kwetsbare sensoren helpen bij het bepalen van het juiste moment om te beregenen en om de juiste hoeveelheid water toe te dienen, maar er zijn ook alternatieven. Zoals BeregeningsSignaal-app van BioScope. We hebben de voordelen van BeregeningsSignaal voor u op een rijtje gezet.

Eenvoudig in gebruik

Voor BeregeningsSignaal is geen complexe installatie of bediening van apparatuur nodig. Via de prijswinnende applicatie FieldScout wordt de informatie over de bodemvochttoestand helder en eenvoudig weergegeven. Via sms of e-mail krijgt u alerts over bodemvochttekorten. In FieldScout worden tevens uw percelen in prioriteit voor beregening vermeld in de percelenlijst.


Overzicht

Als akkerbouwer wilt u ten allen tijde een duidelijk overzicht hebben van de situatie op al uw percelen, zelfs nadat u handmatig beregeningen heeft uitgevoerd. Het gebruik van BeregeningsSignaal biedt u deze mogelijkheid. Met BeregeningsSignaal kunt u niet alleen uw beregeningen nauwkeurig aangeven, maar worden ook automatisch buien aan het systeem toegevoegd. Daarnaast biedt het u voorspellingsgegevens over het verwachte weer in de komende dagen. Op deze manier behoudt u constant overzicht, zelfs tijdens periodes van grote droogte.


Reikwijdte

Inzicht in het bodemvochtgehalte van slechts een bepaald deel van uw perceel is verleden tijd. BeregeningsSignaal geeft u inzicht in de vochttoestand van uw gehele perceel.


Nauwkeurigheid

Door alle beschikbare weerdata te combineren zijn de gebruikte weersverwachtingen zeer nauwkeurig en bieden een gedetailleerd beeld van de gevallen en verwachte neerslag voor elk perceel. De gebruikte weersverwachting kijkt tot vijf dagen vooruit.


Flexibel

Weergegevens en weersverwachtingen bieden een zeer flexibele en aanpasbare oplossing, waarmee alle percelen in het bedrijf gevolgd worden. BeregeningsSignaal houdt rekening met de gewasbehoefte. Hierdoor kunnen telers en akkerbouwers snel en efficiënt reageren op veranderende bodemvochtomstandigheden en het irrigatieproces optimaliseren.


Milieuvriendelijk

Door het gebruik van weergegevens en weersverwachtingen voor beregening, maakt u efficiënter gebruik van waterbronnen (en energie) en draagt u bij aan het verminderen van waterverbruik en behoud van het milieu.


Kosten

Voor slechts 250 euro per jaar ontvangt u op de juiste momenten via sms of e-mail beregeningsadvies. Voor LTO-leden is er nu een tijdelijke kortingsactie.


De BeregeningsSignaal-app toont onder meer een grafiek van het bodemvocht met daarbij een beregeningsadvies.
De BeregeningsSignaal-app toont onder meer een grafiek van het bodemvocht met daarbij een beregeningsadvies. © BioScope

Tot en met 16 juli bestellen LTO-leden BeregeningsSignaal (inclusief 100 hectare) voor slechts 175 euro per jaar (normaal 250 euro). Bij een tweejarig abonnement loopt de korting zelfs op naar 100 euro per jaar.


Kiest u dit jaar ook voor BeregeningsSignaal?

BeregeningsSignaal is beschikbaar voor: mais, grasland, aardappel, zaaiui, suikerbiet, erwt, spinazie, winterpeen, waspeen en schorseneer. Een abonnement op BeregeningsSignaal kan eenvoudig worden geregeld door het bestelformulier in te vullen: BESTEL NU.


Heeft u nog vragen?

Op onze website vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Of bel ons op (088) 888 67 90.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner BioScope

BioScope

BioScope ontzorgt ondernemers bij het monitoren van akkers en weilanden. Met de verkregen geo-informatie krijgt u inzicht in wat uw bodem en gewassen nodig...

Lees verder »

Meer van BioScope

Lees ook

Meer artikelen van BioScope »

Artikelen over BioScope