BioInspiratiedag voor Limburgse boeren

'Of een ondernemer nu van plan is om de transitie naar biologisch te maken of al bezig is. Of gangbaar is en behoefte heeft aan inspiratie en uitwisseling van ervaringen, het programma biedt voor ieder wat wils', laat BioLogisch Limburg weten over de BioInspiratiedag op donderdag 8 juni.

BioInspiratiedag+voor+Limburgse+boeren
© LLTB

De dag wordt gehouden op biologisch melkveebedrijf van Maatschap Kemper-Vullinghs in Weert. Het bedrijf werkt nauw samen met het biologisch akkerbouwbedrijf Dijkerhof van Maatschap Corsten-Breukers uit Kelpen op het gebied van bouwplan, bemesting, niet-kerende grondbewerking en vaste rijpaden. Op de locatie in Weert worden wortelen, aardappelen en uien geteeld.

Het gastbedrijf presenteert zich tijdens de opening van de dag. Daarbij wordt ingegaan op de samenwerking tussen de twee bedrijven. Wijnand Sukkel van Wageningen University & Research gaat hierover met beide ondernemers in gesprek.

Het programma wordt vervolgd met twee rondgangen een voor de plantaardige sectoren en een voor de melkveehouderij. Deelnemers aan de plantaardige rondgang kijken bij de drie verschillende rassen uien die het bedrijf teelt. Ook werpen ze een blik op aardappelteelt.


Schoffelrobot

De plantaardige groep staat ook stil bij niet-kerende grondbewerking en vaste rijpaden. De ondernemers vertellen verder over Agricycling, de verwerking van groenstromen. Een schoffelrobot van Abemec geeft een demonstratie van het schoffelen in mais.

De rondgang voor melkveehouders voert langs het kruidenrijk grasland en de biologische maisteelt op het gastbedrijf. Harry van Krey van Agrifirm gaat aan de hand van de biomonitor in op efficiënt eitwitgebruik in rantsoen. Het gastbedrijf geeft uitleg over zomerstalvoedering. Koen van Didden van Bodemteam Limburg gaat in op het aspect van weerbaar telen.

Om mee te doen aan de BioInspiratiedag is aanmelden verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar info@biologischlimburg.com.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer