Agurotech haalt 1,5 miljoen euro op in investeringsronde

Agurotech uit Amsterdam heeft in een eerste investeringsronde 1,5 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf dat streeft naar een datagedreven akkerbouwsector zal het geld onder meer gebruiken voor internationale opschaling en doorontwikkeling van bestaande en nieuwe technologieën.

Agurotech+haalt+1%2C5+miljoen+euro+op+in+investeringsronde
© DIRK HOL

Agurotech ontwikkelt, produceert en levert hardware- en software-oplossingen voor bloembollen-, aardappel-, uien- en vollegrondsgroentetelers. Het assortiment bestaat onder meer uit weerstations, sensortechnologieën en diverse applicaties.

'We bieden akkerbouwers technologieën om realtime metingen te doen op het land', meldt co-founder Joëlle van den Brand. 'En door advies te geven over het zo effectief mogelijk inzetten van middelen als water kunnen we de opbrengsten in de akkerbouwsector verhogen.'


Verdere digitalisering

Een van de financiers is Navus Ventures. Dat is het investeringsfonds van familie Lely. De andere financier is ROM InWest. Beide investeerders geven aan met het geld te willen bijdragen aan verdere digitalisering en efficiënter gebruik van grondstoffen in de landbouw.

'Een duurzaam voedselsysteem is vandaag de dag een van de belangrijkste uitdagingen. Dankzij slimme inzet van data en geavanceerde hardware geeft Agurotech een belangrijke impuls aan het verbeteren van de landbouwsector, het milieu en de leefomgeving', stelt Janet Nieboer van ROM InWest.


Internationale groei

De technologie van het Amsterdamse bedrijf wordt dit jaar ook ingezet in het grootste sensorgestuurde landbouwproject ooit: Life – The Future of Farming. Dit project wordt ondersteund door de Europese Unie en is een samenwerking tussen landbouworganisaties, agrarisch ondernemers, universiteiten, wetenschappers en lokale overheden van de zes Europese landen die het meest te kampen hebben met de effecten van klimaatverandering.

'Het doel is om door middel van precisietechnologie te helpen de sector te verduurzamen en voor te bereiden op die effecten van klimaatverandering', aldus Van den Brand. Ze meldt dat deze investering mogelijkheden biedt om het bedrijf op te schalen en uit te bouwen.

'Dat is nodig om onze doelstellingen te behalen. Zo hoop ik dat wij over vijf jaar in Nederland gezien worden als een belangrijke speler die hoogwaardige, innovatie producten levert om datagedreven te kunnen telen. En het liefst zijn we dan ook al in twintig landen actief', stelt ze. Het Europese landbouwproject is voor Agurotech een eerste stap richting de internationale markt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer