Meerderheid Friese Provinciale Staten wil door met Holwerd aan Zee

De Friese Provinciale Staten zijn voor de verdere uitwerking van het project Holwerd aan Zee. Een meerderheid gaf woensdag groen licht.

Meerderheid+Friese+Provinciale+Staten+wil+door+met+Holwerd+aan+Zee
© Eigen Foto

Kort daarvoor namen Provinciale Staten een amendement aan van CDA, FNP, PvdA, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, Statenlid Van Swol, SP, Statenlid Wymenga-Kooistra en Statenlid Wiersma. Hierin stellen de fracties het provinciebestuur voor duidelijkheid te geven over de gevolgen van het plan, bijvoorbeeld als het gaat om verzilting.

Ook willen de partijen helderheid over de planologische invulling van de recreatieve, economische en landbouwkundige activiteiten in de regio wanneer een getijdemeer wordt ingericht. Bovendien vinden ze het belangrijk dat er afspraken worden gemaakt over eigendom, financiering, beheer en onderhoud.

Gedeputeerde Staten van Friesland gaven eerder dit jaar nog een negatief advies over het miljoenenproject in Noordoost-Friesland. Volgens het provinciebestuur wijkt de natuurlijke variant af van het in 2018 gepresenteerde plan. Wetterskip Fryslân en LTO Noord stapten eind vorig jaar uit de stuurgroep Holwerd aan Zee. De partijen twijfelen sterk aan de wenselijkheid, haalbaarheid en betaalbaarheid van de variant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer