Sura aan de slag als lector eiwittransitie op Van Hall Larenstein

Martina Sura is bij Hogeschool Van Hall Larenstein in het Friese Leeuwarden gestart als lector eiwittransitie. Het nieuwe lectoraat heeft als doel om via het toepassen van nieuwe inzichten en technieken de eiwittransitie te versnellen. Hierbij wordt een accent gelegd op gezond en duurzaam geproduceerd voedsel.

Sura+aan+de+slag+als+lector+eiwittransitie+op+Van+Hall+Larenstein
© Van Hall Larenstein

Sura was al docent-onderzoeker bij de opleiding Biotechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Leeuwarden. De geboren Tsjechische volgde haar opleidingen, master en Ph.D. in microbiologie, aan de Universiteit voor Scheikunde en Technologie in Praag. Na haar promotie werkte ze eerst als assistant professor aan dezelfde universiteit.

Vanuit voorgaande functies als senior onderzoeker en als docent-onderzoeker heeft Sura haar kennis van microbiologie en biotechnologie, genetische modificaties en de rol van microben als bacteriën in de bodem, planten en menselijke gezondheid gericht uitgebouwd.

'Deze kennis ga ik actief inbrengen in de eiwittransitie, zodat we nieuwe paden gaan bewandelen. Vanuit de nauwe verbondenheid met en mijn liefde voor het onderwijs zie ik volop mogelijkheden om ook vanuit het lectoraat Eiwittransitie een bijdrage te leveren aan de opleidingen van HVHL. Bijvoorbeeld via het integreren van interessante onderzoeksvragen in de onderwijsprogramma's', stelt Sura.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer