Mestverwerkingsfabriek Merensteyn heeft nog aanleveringsruimte

Mestafzetorganisatie Mestac heeft bij mestverwerkingsfabriek Merensteyn in het Limburgse Ysselsteyn nog ruimte om overeenkomsten te sluiten voor het aanleveren van mest. Daarbij wordt gewerkt met overeenkomsten voor een periode van vijf jaar.

Mestverwerkingsfabriek+Merensteyn+heeft+nog+aanleveringsruimte
© Merensteyn

De huidige Mestpool overeenkomsten lopen van 16 september 2022 tot en met 15 september 2023. Hierbij levert een veehouderijbedrijf mest voor een vooraf afgestemde prijs afhankelijk van het gebied waarin het bedrijf ligt. Ook de vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) kunnen hierin gereserveerd worden voor een vaste prijs.

Na de mestpoolperiode wordt de balans opgemaakt van de werkelijke afzetkosten. Die worden dan nog verrekend. Mestac biedt in 2023 ook verschillende andere soorten mestafzetovereenkomsten voor varkens- en rundveehouders aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer