Soiltech start bouw hightech onderzoekskas

Soiltech is op de hoofdlocatie in het Noord-Brabantse Biezenmortel gestart met de bouw van een hightech test- en innovatiecentrum. Met de bouw van de onderzoekskas is een investering van ongeveer 1 miljoen euro gemoeid.

Soiltech+start+bouw+hightech+onderzoekskas
© Soiltech

De producent van vloeibare bladvoedingsproducten en biostimulanten voert de gewasproeven sinds 2016 uit in een gehuurde proefkas in Limburg. 'Deze keuze voor een eigen onderzoekskas hangt samen met de wil om betere en complexere gewasproeven te kunnen uitvoeren. Daarom wordt de kas ook meteen voorzien van diverse hightech installaties', meldt Soiltech in een persbericht.

Scherminstallaties en een speciale klimaatregeling moeten ervoor zorgen dat de condities in de kas volledig kunnen worden gesimuleerd aan de praktijk. Ook de extreme weersomstandigheden waarmee de akker- en tuinbouw steeds meer te maken krijgt, moet worden kunnen nagebootst in het nieuwe test- en innovatiecentrum van Soiltech.


Klimaatadaptie

De onderzoeksresultaten moeten bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten die akker- en tuinbouwgewassen door extreme perioden helpen. 'We zoeken eigenlijk naar oplossingen om voedselproducerende bedrijven klimaatadaptief te maken', schrijft Soiltech in het persbericht.


Soiltech is onlangs gestart met de bouw van de onderzoekskas die 30 bij 20 meter wordt. De ruimte wordt zowel voor kassen als testruimtes gebruikt.
Soiltech is onlangs gestart met de bouw van de onderzoekskas die 30 bij 20 meter wordt. De ruimte wordt zowel voor kassen als testruimtes gebruikt. © Soiltech

Het nieuw te bouwen test- en innovatiecentrum wordt daarnaast zo duurzaam mogelijk gebouwd. 'De kas wordt volledig gasloos verwarmd. Verwarming gebeurt met warmtepompen die draaien op energie van de zonnepanelen die we vorig jaar hebben geïnstalleerd', aldus Soiltech. Ook het deel van het test- en innovatiecentrum dat zich achter de kassen bevindt, wordt voorzien van zonnepanelen. Soiltech hoopt het complex op 1 mei 2023 in gebruik te nemen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer