New Holland maakt volledig elektrische trekker

New Holland komt met een volledig elektrisch aangedreven trekker. De T4 Electric Power werd onlangs in Amerika geïntroduceerd samen met een zware New Holland T7 die rijdt op LNG-gas.

New+Holland+maakt+volledig+elektrische+trekker
© Hendrik Begeman

De T4 Electric Power is ontwikkeld in samenwerking met Monarch Tractor uit Californië, waar CNH deels eigenaar van is. De trekker kan een volledige werkdag rijden op één acculading en is met een snellader in enkele uren op te laden.

Het maximum vermogen ligt op 120 pk en het koppel kan oplopen tot 440 newtonmeter. De trekker heeft in combinatie met voorwielaandrijving een topsnelheid van 40 kilometer per uur. Het geluidsniveau zou 90 procent lager liggen dan bij een dieselvariant


Elektrische werktuigen

De trekker kan ook elektrische werktuigen aandrijven, is geschikt als stroomopslag en heeft een stopcontact om elektrisch gereedschap te gebruiken en zelfs te lassen. Via sensoren en 360 graden camera’s in de dakrand, kan de trekker op termijn ook autonoom rijden. Met telematica is de T4 op afstand te monitoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer