Paardendierenartsen leggen welzijnscriteria vast

De Commissie Welzijn Paard van het Cluster Paard van de dierenartsenbond KNMvD heeft op basis van wetenschappelijke kennis robuuste welzijnscriteria voor het houden, verzorgen en samenwerken met paarden in een whitepaper vastgelegd.

Paardendierenartsen+leggen+welzijnscriteria+vast
© Pixabay

Dit whitepaper 'Paardendierenarts en paardenwelzijn' geeft dierenartsen steun om de rol als vertrouwenspersoon voor de paardenhouder op zich te nemen. Met name als het gaat om het geven van adviezen. Paardendierenartsen komen in hun dagelijkse werk regelmatig in aanraking met situaties die invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van paarden.

De paardendierenarts is dan bij uitstek de vertrouwenspersoon voor de paardenhouder op het gebied van welzijn. Het whitepaper is bedoeld als steun voor de paardendierenartsen om deze rol te vervullen en met name bij het geven van adviezen.


Beste voor het paard

De whitepaper kan dierenartsen ondersteunen in welzijnsdiscussies. Volgens de KNMvD is de paardendierenarts de aangewezen persoon om de paardenhouder, -eigenaar of ruiter te helpen om de gezondheid en het welzijn van het paard daar waar nodig te verbeteren en te optimaliseren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer