Harvest House legt reductiedoelen vast bij Science Based Targets initiative

Harvest House heeft als een van de eerste producentenorganisaties in Nederland de eigen reductiedoelstellingen laten vastleggen bij het Science Based Targets Initiative (SBTi). 'We laten hiermee zien dat we onze klimaatambities serieus nemen', licht ketenmanager Marco Hanemaaijer toe.

Harvest+House+legt+reductiedoelen+vast+bij+Science+Based+Targets+initiative
© Twan Wiermans

De zogenoemde 'Science Based Targets' zijn wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen. 'Wanneer je hieraan voldoet, lever je een serieuze bijdrage om het Klimaatakkoord van Parijs te halen', laat Hanemaaijer weten. Het doel van de producentenorganisatie van Nederlandse vruchtgroentetelers is om de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad te beperken. 'Dat is een grote uitdaging. Daarom zoeken we continu naar manieren om het energieverbruik binnen de tuinbouwsector terug te dringen.'

Maar de eerste reductiedoelstellingen richten zich op wat de producentenorganisatie zelf kan doen. Zo worden de kantoren en het wagenpark van Harvest House verduurzaamd. 'We streven naar een CO2-reductie van 42 procent in 2030, in vergelijking tot 2020', aldus Hanemaaijer. Vervolgens heeft Harvest House plannen om de uitstoot bij aangesloten telers in kaart te brengen en samen met hen specifieke reductiedoelstellingen opzetten.

Ten slotte heeft de producentenorganisatie zichzelf het doel gesteld dat aangesloten glastuinders in 2040 klimaatneutraal telen, zo staat in het duurzaamheidsbeleid. Het efficiënt toepassen van de WKK, de overstap naar aardwarmte en het leggen van zonnepanelen zijn volgens Harvest House manieren om die doelstelling te bereiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer