Rusland kiest eieren voor geld en stapt terug in graandeal

Rusland stapt terug in de graandeal. Dat meldt staatsagentschap Tass, dat zich baseert op meldingen van het Russische ministerie van Defensie. Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan kunnen vrachtschepen met Oekraïens graan vanaf woensdag 2 november weer uitvaren.

Rusland+kiest+eieren+voor+geld+en+stapt+terug+in+graandeal
© Anton Dingemanse

Zaterdag trok Rusland zich terug uit de overeenkomst waarin afspraken staan voor het veilig verschepen van graan uit Oekraïne over de Zwarte Zee. Als reden werd een droneaanval op de Russische vloot aan de Krim genoemd. Volgens Rusland was die aanval uitgevoerd door Oekraïne.

Inmiddels zou het ministerie van Defensie in Rusland schriftelijke garanties hebben ontvangen dat Oekraïne de graancorridor niet zal gebruiken voor militaire acties tegen Rusland, meldt Tass. Overigens meldde de Russische president Vladimir Poetin maandag al dat het ging om een opschorting van de overeenkomst en geen beëindiging.


Dat het land nu weer terugtreedt in de deal, is dan ook geen grote verrassing voor diverse partijen, staat in het bericht van Tass. Erdogan is betrokken bij de onderhandelingen en gaf dinsdag al aan goede hoop te hebben op een Russische terugkeer in de deal.


Webinar: Risicomanagement in de akker- en tuinbouw? Juist nu!

Door de stijgende kosten voor energie, diesel en uitgangsmateriaal is de verwachting dat met name akkerbouwers en tuinders komend voorjaar te maken krijgen met liquiditeitsproblemen. Het belang van risicomanagement groeit. Nieuwe Oogst organiseert daarom in samenwerking met ABAB een webinar over risicomanagement in de akker- en tuinbouw. In dit webinar op 14 november geven we inzicht in de situatie op de diverse markten en gaan in op risicomanagement in de praktijk. Met medewerking van onder meer Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, Egon van Lier, akkerbouwer in Hoeven, Hendrik Jan ten Cate van LTO Akkerbouw en vollegrondsgroente, Erik van Ophoven van Achmea en René Boots van ABAB.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer