Zonnebloem blijft meest verkochte bloem in zomer

Zonnebloem, ridderspoor en roos waren in juni en juli de meest verkochte bloemen bij bloemenwebshop Regiobloemist.

Zonnebloem+blijft+meest+verkochte+bloem+in+zomer
© Pixabay

Het aandeel zonnebloemen bij de via Regiobloemist bestelde bloemen was in de zomermaanden 23 procent. Voor ridderspoor was dat 15 procent en voor roos 13 procent. Regiobloemist is een bloemenwebshop die zakendoet met lokale bloemisten verspreid over heel Nederland.

De webshop vergeleek de verkoopcijfers van juni en juli 2022 met die van vorig jaar, met de aantekening dat de zomer traditioneel het laagseizoen is voor de bloemenverkoop. Ook vorig jaar was zonnebloem de meest verkochte bloemsoort in de zomer, maar toen was het aandeel 20 procent.

Na zonnebloem, ridderspoor en roos zijn gladiolen, lisianthus en lelies de meest verkochte zomerbloemen. Allium, anjers en campanula zijn in de zomermaanden minder populair onder Nederlanders, constateert Regiobloemist.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer