Terugbetaling in mestpool van Mestac

Varkenshouders die in de periode van september 2021 tot en met april 2022 mest leverden aan Mestac krijgen een terugbetaling. Mestac zette varkensmest in de duurste regio (het verst van de opslag) af voor 17,56 euro per ton en voor 14,56 euro per ton in de goedkoopste gebieden.

Terugbetaling+in+mestpool+van+Mestac
© Twan Wiermans

Het mestpooljaar loopt van 16 september 2021 tot en met 15 september 2022. In de mestpool van Mestac wordt het hele jaar door een vaste prijs bij de mestafzet betaald, waarna er een verrekening komt. Er was in de eerste twee periodes van het mestpooljaar veel vraag naar dierlijke mest vanuit akkerbouwgebieden.

Mestac kon daardoor de mest ook in de winterperiode scherp afzetten. Dat maakt een terugbetaling aan leveranciers mogelijk. 'Andere jaren kregen varkenshouders een naheffing. Dit jaar is er een terugbetaling', zegt Bas van den Bergh van Mestac.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer