Van Oers ondergebracht bij nieuw label Primeale United

Van Oers United functioneert van nu af aan onder het label Primeale United. Het label past volgens de internationale teler en leverancier van groente en fruit beter bij Agrial. Dat is de internationale coöperatie waarvan het bedrijf sinds 2015 een zelfstandig opererend onderdeel is.

Van+Oers+ondergebracht+bij+nieuw+label+Primeale+United
© Job Hiddink

Alle activiteiten van Van Oers United vallen vanaf medio 2022 onder het nieuwe label. Dat betreft niet alleen de business in Nederland, maar ook de eigen teelt in Senegal en Marokko worden bij Primeale United ondergebracht.

'Uitdaging is om in deze dynamiek onze belofte te kunnen waarmaken', stelt CEO Arno van Dongen van Van Oers United. 'Dat is zorgen voor de jaarrond beschikbaarheid van de beste groenten voor zoveel mogelijk gezonde en lekkere maaltijden in Europa. Omdat wij zelf de hele keten beheren, is dat haalbaar. Het uitgangspunt is een zo kort mogelijke weg van land tot klant, met aandacht voor traceerbaarheid van ingrediënten en het eten van lokale producten', licht hij toe.


Marktleiderschap

Primeale United zet volop in op innovatie en duurzaamheid om het marktleiderschap te verstevigen. Dit doet het bedrijf bijvoorbeeld met slimme manieren om de bodem gezond te houden, robotisering en het verduurzamen van verpakkingen.


Primeale United is verantwoordelijk voor meer dan 126 miljoen kilo verse groenten op 630 miljoen borden in Europa. Het bedrijf behaalt een omzet van 260 miljoen euro met behulp van negenhonderd fulltimemedewerkers en vijfduizend flexarbeiders. Dit op vier grote eigen teeltbedrijven in Nederland, Noord- en Zuid-Marokko en West-Senegal met een afzet in dertig landen. Het assortiment bestaat uit dertig verschillende groenten, waaronder sperziebonen, spruiten, mais, radijs en bosui.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer