Corteva brengt nieuwe graanherbicide op de markt

Gewasbeschermingsfabrikant Corteva Agriscience komt met een nieuwe herbicide voor onkruidbestrijding in granen. De naam van het middel is Pixxaro.

Corteva+brengt+nieuwe+graanherbicide+op+de+markt
© Han Reindsen

De bestrijding van onkruiden in granen is een belangrijk onderdeel van de onkruidbeheersing in het hele bouwplan van telers. In de graanteelt kunnen zaad- en wortelonkruiden goed worden opgeruimd voor een relatief gunstige prijs, laat Corteva weten.

De sterke groeistoffen die telers kunnen inzetten in de graanteelt geven een goede dieptewerking op wortelonkruiden als distels, haagwinde, veenwortel en hoefblad. 'Dergelijke groeistoffen zijn bijvoorbeeld in de aardappelteelt niet bruikbaar', geeft accountmanager Allard Jukema aan. 'Als al deze wortel- en zaadonkruiden in granen goed worden aangepakt, hebben ook de andere gewassen in het bouwplan daar voordeel van.'


Combinatie met groeistof

Pixarro is een combinatie van de herbicide Starane Top met de nieuwe groeistof Arylex (Halauxifen). 'Deze behoort tot een nieuwe generatie groeistoffen in de onkruidbestrijding', licht Jukema toe. 'Arylex is een nagemaakt plantenhormoon. Hierdoor raakt de hormoonbalans van de onkruiden verstoord en vervolgens sterft de plant af.'

Het verschil met bestaande groeistoffen is dat Arylex weinig werkzame stof (4,5 gram) per hectare nodig heeft en minder gevoelig is voor temperatuur. Volgens Corteva heeft de nieuwe groeistof een werking tegen paarse dovenetel, hoenderbeet, hondsdraf, moerasandoorn, akkermunt, duivekervel, fluitekruid, hondspeterselie, berenklauw, melganzevoet, kleefkruid en hennepnetel.

Pixxaro is toegelaten in zowel wintergranen als zomergranen en mag in beide teelten één keer per teeltseizoen worden toegepast met 95 procent DRT.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer