Melkprijs Eko-Holland stijgt door naar 55,50 euro

De te verwachten melkprijs exclusief btw voor de leden van Eko-Holland Melk voor maart bedraagt 55,50 euro per 100 kilo voor biologische melk. Dat is een stijging van 1,50 euro ten opzichte van februari. Voor biologisch-dynamische melk wordt 58,60 euro betaald. Dat is evenveel als afgelopen maand.

Melkprijs+Eko%2DHolland+stijgt+door+naar+55%2C50+euro
© Persbureau Noordoost

De prijs voor biologische melk was vorig jaar maart nog 50,65 euro per 100 kilo en steeg sinds die tijd of bleef gelijk. De prijs voor biologisch-dynamische melk is een stuk stabieler. Die prijs steeg in januari, maar was verder alle maanden stabiel. Voor biologisch-dynamische zuivelproducten gelden extra eisen op het gebied van bemesting, dierenwelzijn en stoffen die zijn toegelaten bij de verwerking van melk.

Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer