Britse technologie zet satellieten in voor precisielandbouw

De Britse technologiebedrijven Origin Digital en Aspia Space hebben maandag aangekondigd dat het mogelijk is om satellietbeelden te gebruiken in precisielandbouw. De nieuwe ClearSky-service voert radargegevens van een perceel met regelmaat in een netwerk.

Britse+technologie+zet+satellieten+in+voor+precisielandbouw
© Origin Digital/Aspia Space

Deze innovatie houdt in dat boeren die ClearSky gebruiken, gegarandeerd elke zes dagen een afbeelding ontvangen waarop is te zien hoe hun gewas zich ontwikkelt, ongeacht het weer. Dit in tegenstelling tot traditionele, weersafhankelijke beelden, die vaak meerdere weken tussen wolkenvrije weergaven kunnen zitten.

Op elk willekeurig moment is gemiddeld 67 procent van de aarde bedekt met wolken. Precisielandbouwsystemen die afhankelijk zijn van het krijgen van duidelijke satellietbeelden op het juiste moment, hebben in het verleden moeite gehad om hun hoge potentiële waarde te realiseren. ClearSky elimineert die strijd.


Zestig beelden per jaar

Analyse door Origin Digital toont aan dat de veelgebruikte Sentinel 2-satellieten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in 2021 gemiddeld dertien heldere beelden per boerderij in het Verenigd Koninkrijk produceerden. De door Aspia Space ontwikkelde ClearSky-technologie gebruikt technieken om meer dan zestig wolkenvrije beelden per jaar te produceren.

Na de lancering in het Verenigd Koninkrijk verdiepen Origin Digital en Aspia Space hun samenwerking om de voordelen van ClearSky te lokaliseren en te exporteren naar boeren over de hele wereld. Ook willen ze meer toepassingen ontwikkelen om innovatieve data-inzichten naar de Britse landbouw te brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer