Heftrucks veiliger met RFID-technologie

Brigade Electronics uit het Overijsselse Lutte komt met een veiligheidssysteem voor personen die werken rondom rijdend materieel als heftrucks.

Heftrucks+veiliger+met+RFID%2Dtechnologie
© ZoneSafe

Het bedrijf introduceert het ZoneSafe-systeem dat personen en obstakels rondom rijdend materieel als bijvoorbeeld een heftruck opmerkt. ZoneSafe werkt met RFID-technologie. Dat staat voor Radio Frequency Identification. Een antenne op de heftruck zendt daarvoor een signaal uit.

Personen die rondom de heftruck werken, dragen een sensor die dat signaal oppikt. Komt de sensor en dus de persoon binnen de ingestelde veiligheidszone van de heftruck, dan volgt er een visuele en akoestische waarschuwing bij de chauffeur. De sensor begint bovendien te trillen om de drager te waarschuwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer