Gunstig groeiseizoen drukt de prijs van prei

Loonbedrijf Hermans uit het Limburgse Maasbree rooit prei van maatschap Van der Sterren in Maasbree. Als het niet vriest en niet te nat is, kan er elke dag worden geoogst. Van der Sterren verbouwt jaarlijks 45 hectare prei. De meeste prei die het bedrijf rooit, wordt meteen verwerkt. 'Het gaat goed, de kwaliteit is in orde, maar de prijs is onder de maat', zegt eigenaar Geert van der Sterren.

Een van de oorzaken van de slechte prijs is de uitbreiding van het areaal. 'Er is uitbreiding van het areaal en het groeiseizoen is goed geweest. Daardoor staan er meer kilo's op de percelen en krijg je meer aanbod dan vraag', legt de preiteler uit.

Een andere oorzaak zijn de gematigde temperaturen van afgelopen zomer. Die waren gunstig voor de groeiomstandigheden. 'Het groeiseizoen is te makkelijk verlopen. Afgelopen jaren waren droog en moesten we veel beregenen. Dat hoefde nu niet, waardoor het gewas groeide zoals het moest groeien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer