Podcast: Vooruitblik op cruciaal debat over mestbeleid

De Tweede Kamer gaat donderdag in debat met landbouwminister Carola Schouten over de voorstellen die zij heeft gedaan voor het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn. In deze eerste aflevering van de podcast Haagse Oogst blikken we met reacties uit de agrarische sector en de Tweede Kamer vooruit op het debat.

Er zit veel druk op het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn. De vergaande voorstellen voor een duurzaam bouwplan, het verplicht inzaaien van vanggewassen en de aanleg van bufferstroken zijn bedoeld om de waterkwaliteit te verbeteren. Ook kijkt het Nitraatcomité van de Europese Commissie naar de Nederlandse inspanningen op dit gebied bij het verlengen van de derogatie.

Het debat in de Tweede Kamer begint donderdag om 10.16 uur.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer