Zuidplas bijvriendelijkste gemeente van Nederland

Gemeente Zuidplas is door Nederland Zoemt uitgeroepen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. De organisatie die wilde bijen probeert te beschermen, roemt de Zuid-Hollandse gemeente om het helpen van de bijen.

Zuidplas+bijvriendelijkste+gemeente+van+Nederland
© Willem Dijkema

Een van de dingen die Zuidplas goed doet volgens Nederland Zoemt, is het gefaseerd maaien. Zo is er langer voedsel voor de insecten en krijgen ze de tijd om naar een andere plek te gaan. De gemeente werkt ook samen met onder meer boeren, bedrijven en inwoners om in voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen te voorzien.

Wethouder Jan Willem Schuurman zegt blij te zijn met de onderscheiding. 'Wat ik vooral heel belangrijk vind, is dat dit beleid door iedereen, zowel inwoners, ambtelijk, bestuurlijk en de raad gedragen wordt.'

Volgens Nederland Zoemt wordt de helft van de 358 soorten wilde bijen in Nederland bedreigd. Onder meer door de landbouw en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen komen de bijen in nood, stelt de organisatie. Bijen zijn belangrijk voor de natuur en de mens. Veel gewassen hebben bestuiving door de bijen nodig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer