Bijna tienduizend bedrijven ontvangen GLB-voorschot

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft vorige week 161 miljoen euro aan voorschotten uitgekeerd op de basis- en vergroeningsbetalingen uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). In totaal ontvingen 9.413 landbouwbedrijven een voorschot.

Bijna+tienduizend+bedrijven+ontvangen+GLB%2Dvoorschot
© Anton Dingemanse

Het voorschot is 300 euro per hectare subsidiabele landbouwgrond waarvoor de aanvrager een betalingsrecht heeft. Vanaf december geeft RVO.nl de definitieve beslissing over de subsidies. Daarbij wordt het voorschot verrekend met de definitieve betaling.

LTO had het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit afgelopen voorjaar gevraagd om net als in 2020 GLB-gelden eerder beschikbaar te stellen omdat door de coronacrisis en ongunstig weer de liquiditeit op veel bedrijven te wensen overlaat. LTO is blij met de mogelijkheid die is geboden aan deze bedrijven om voorschotten aan te vragen.


Het feit dat bijna 10.000 bedrijven dit voorschot ook hebben aangevraagd, toont volgens LTO de noodzaak aan. In totaal hebben afgelopen voorjaar 43.691 bedrijven GLB-betalingen aangevraagd. Normaal gesproken worden deze in december uitgekeerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer