Farm Dairy wil Veco Zuivel overnemen

Farm Dairy uit Lelystad is van plan Veco Zuivel in Zeewolde over te nemen. Beide productielocaties blijven daarbij behouden. Het wachten is op groen licht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Farm+Dairy+wil+Veco+Zuivel+overnemen
© Pixabay

Farm Dairy hecht veel waarde aan duurzame melkstromen, zoals biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven Keurmerk (BLK). In de fabriek van Farm Dairy in Lelystad wordt grotendeels PlanetProof-melk verwerkt, gevolgd door weidemelk en in mindere mate biologische melk. Omdat Veco Zuivel sterk is in biologische melk en ook BLK-gecertificeerd is, vullen de bedrijven elkaar volgens Farm Dairy goed aan.

'De samenwerking met Veco Zuivel stelt ons in staat om onze strategie aanzienlijk te versnellen', motiveert algemeen directeur Arend Bouwer van Farm Dairy de overname. 'De doelstellingen die wij hadden voor de komende jaren bereiken we nu binnen een jaar.'

'Bovendien stelt dit ons in staat om onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen en onze klanten nog beter te faciliteren', vervolgt Bouwer. 'Deze stap is daarom goed voor de medewerkers van Farm Dairy en die van Veco Zuivel. Een perfecte match.'


Betsie en Bessola blijven

Er is gekozen voor één sterke onderneming met de twee huidige productielocaties. Hierin blijft ook plek voor de merkactiviteiten van Veco, zoals Betsie’s geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch. Datzelfde geldt voor de producten in foodservice, business-to-business en export.

Gezamenlijk vormen Farm Dairy en Veco Zuivel een middelgrote zuivelleverancier. De circa 200 medewerkers verwerken jaarlijks 250 tot 300 miljoen liter melk tot dagverse zuivelproducten zoals melk, yoghurt, vla, kwark, drinkyoghurt en boter. Alle aangeleverde melk is afkomstig van Nederlandse melkveehouders.

De ACM moet de overname nog goedkeuren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer