Kamer%3A+zon+op+dak+moet+de+norm+worden
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer: zon op dak moet de norm worden

Bij de energietransitie moeten de installatie van zonnepanelen op daken van woningen en bedrijven de norm worden. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een motie van die strekking.

De motiewas ingediend door SP-Kamerlid Renske Leijten naar aanleiding van een debat over het proces rond de Regionale Energieregio's. In de motie wordt de regering verzocht van zon-op-dak de norm te maken.

Volgens Leijten kan met zonnepanelen op alle daartoe geschikte daken 92 procent van de voor huishoudens benodigde elektriciteit worden opgewekt. Grond moet in de eerste plaats worden gebruikt voor natuur, landbouw, bouwen en recreatie, aldus haar motie.


Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer