Stabiele cijfers DMK Group in 2020

De Duitse melkverwerker DMK Group realiseerde in 2020 stabiele cijfers. Voor dit jaar worden optimistische cijfers geboekt. De omzet lag met 5,6 miljard euro vrijwel op het niveau van het jaar ervoor, toen 5,8 miljard euro omzet werd geboekt. De winst was met 24,9 miljoen euro gelijk aan 2019.

Stabiele+cijfers+DMK+Group+in+2020
© Eigen Foto/ Onbekend

De melkprijs bleef op jaarbasis stabiel. Volgens een woordvoerder van DMK Group daalde de melkprijs in de hele Duitse zuivelbranche ten opzichte van 2019. DMK heeft ingezet op de effecten van de coronapandemie, met de explosief stijgende de vraag in de levensmiddelenbranche en het sluiten van foodservicebedrijven.


Werken aan toekomst

Ondanks de pandemie is DMK Group verder gegaan met het uitvoeren van de Visie 2030, waarmee de groep beter tegen een stootje en marktschommelingen kan. DMK wil met de aanpassingen door het plan ook beter inspelen op nieuwe kansen. Zo is onder meer de ijsfabriek in het Duitse Haaren verkocht en werd dochteronderneming Sanotact van de hand gedaan. Ook is er een nieuwe fabriek gebouwd in Rusland, die dit jaar in gebruik wordt genomen.

De pandemie zal ook in 2021 van invloed zijn op de zuivelmarkt doordat het consumentengedrag is veranderd. Het lopende jaar is echter beter dan verwacht van start gegaan op de productmarkten, meldt DMK Group. Dit is een positieve verrassing voor het bedrijf gezien de voortdurende stijging van de wereldproductie van melk en omdat de horecaleveringen nog steeds verzwakt zijn door harde lockdowns.


Geen cijfers DOC Kaas

Een woordvoerder van de DMK Group laat desgevraagd weten geen cijfers te hebben van DOC Kaas in Hoogeveen, onderdeel van de DMK Group. Alle cijfers zijn op een hoop gegooid. Een woordvoerder van de coöperatie DOC Kaas ua geeft aan dat eind deze maand het jaarverslag van deze coöperatie wordt voorgelegd aan de ledenraad.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer