McCain+investeert+fors+in+uitbreiding+fabriek+Lelystad
Nieuws
© Haijo Dodde

McCain investeert fors in uitbreiding fabriek Lelystad

Fritesfabrikant McCain gaat de komende jaren de productiecapaciteit in de fabriek in Lelystad met 33 procent verhogen. De uitbreiding vergt een investering van 65 miljoen euro.

Bij McCain in Lelystad is vorige week de eerste paal geslagen voor de nieuwe bedrijfsruimte met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter. Het van oorsprong Canadese aardappelverwerkend bedrijf besloot eerder dit jaar, ondanks de coronacrisis, om de geplande investering toch door te laten gaan.

De nieuwe verwerkingslijnen worden uitgerust met de nieuwste technologie. Doel is volgens McCain om producten van een hoge kwaliteit te kunnen leveren met minder impact op het milieu. De bouw- en installatiewerkzaamheden moeten in februari 2022 klaar zijn.


Sinds 1991 in Lelystad

McCain is sinds 1991 gevestigd in Lelystad. Toen werd een bestaande fritesfabriek overgenomen. Een eerste forse uitbreiding werd in 1997 gerealiseerd. Op de locatie in Flevoland werken in totaal zo'n 250 mensen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer