Europese+Commissie+evalueert+nieuwe+regels+plantenhandel
Nieuws
© Vidiphoto

Europese Commissie evalueert nieuwe regels plantenhandel

De nieuwe Plantgezondheidsverordening van de Europese Unie wordt binnenkort geëvalueerd. Om de meningen te peilen, kunnen zowel bedrijven als burgers vragenlijsten invullen via de NVWA.

De nieuwe regels voor de handel in planten in de Europese Unie gelden sinds december 2019. De betreffende vragenlijsten op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan over gezondheidscertificaten, importprocedures, verboden, controles en over het ingevoerde plantenpaspoort.

De vragen zijn vooral bedoeld voor bedrijven en burgers die te maken hebben met de handel in planten en die met de nieuwe regels worden geconfronteerd. De NVWA meldt nadrukkelijk dat input wordt verwacht van personen die geen lid zijn van een sector- of brancheorganisatie. De vragenlijsten kunnen tot en met zondag 9 mei worden ingevuld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer