Twents zorgpersoneel verrast met boerenontbijt

Zorgpersoneel van de corona-afdelingen van Medisch Spectrum Twente in Enschede en Ziekenhuisgroep Twente in Almelo werd vrijdag verrast met een boerenontbijt. 'De zorg gaat altijd door, ook in het Paasweekend. Namens alle Twentse boeren en tuinders wilden wij hen een hart onder de riem steken', zegt Gea Worsink van LTO Noord-afdeling Zuid Twente.

Het aanbieden van een boerenontbijt aan het zorgpersoneel is een idee van melkgeitenhouder Gerrit Jan Veelers uit Hengevelde, laat Worsink weten. 'Dat idee heeft hij in het zuiden van het land opgedaan. Een agrarisch ontbijt waaraan zorg is besteed, noemde Veelers het. Het idee hierachter is dat de zorg 24 uur per dag voor ons klaarstaat.'

Boeren en tuinders zijn ook 24 uur per dag druk in de weer voor ons voedsel, weet de afdelingsbestuurder van LTO Noord. 'Met dit initiatief zorgen wij als sector dit keer extra goed voor onze zorgmedewerkers. Een mooi idee van Veelers, waar wij graag namens alle boeren en tuinders in Twente aan meewerken.'

Het ontbijt bestond onder meer uit geitenkaas van melkgeitenhouderij Veelers, broodjes van lokale bakker Nollen, kaas van Zuivelboerderij De Siepe, Twenteland-eieren, boerenjam uit Twekkelo en tulpen van Kwekerij Visschedijk uit Delden. 'Verder sponsorde Vion de vleeswaren, FrieslandCampina de zuivelproducten en supermarkt Plus Blankhorst het fruit. Zonder de lokale producenten en deze partijen was de actie niet gelukt', verzekert Worsink.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer