Gofor tegen onkruiden in aardappelen

Gofor is een nieuwe aanwinst tegen onkruiden in aardappelen. Het bestaat uit de voor de aardappelteelt nieuwe actieve stof flufenacet gecombineerd met aclonifen.

Gofor+tegen+onkruiden+in+aardappelen
Bayer Crop Science

Aclonifen is ook bekend van Challenge. Deze nieuwe actieve stof komt uit de nieuwe (sub)groep HRAC 32. Met Gofor heeft de aardappelteelt nieuw gereedschap in de strijd tegen het onkruid en ook mogelijke resistenties.

Uit Europees onderzoek van de afgelopen tien jaar en meer dan 160 proeven blijkt dat er een heel duidelijk synergetisch effect is tussen aclonifen en flufenacet. Afzonderlijk hebben ze kwaliteiten op diverse onkruiden, gemengd versterken ze dat nog veel meer. Hier is heel duidelijk het 1 + 1 = 3 principe van toepassing.

Aclonifen staat bekend om de zeer sterke werking tegen bijvoorbeeld melganzevoet, muur, zwaluwtong en de werking onder droge omstandigheden.

Flufenacet heeft een sterke toegevoegde waarde tegen een aantal belangrijke onkruiden zoals uitstaande melde, melganzevoet, straatgras, veelknopigen, doornappel en zwarte nachtschade. Met name voor de giftige doornappel en inmiddels lastig te bestrijden zwarte nachtschade is er een toegevoegde waarde van flufenacet en dus Gofor.


Gofor voor opkomst toepassen voor een onkruidvrije aardappelteelt.
Gofor voor opkomst toepassen voor een onkruidvrije aardappelteelt. © Bayer Crop Science

Gofor bevat 450 gram per liter aclonifen en 150 gram per liter flufenacet en past in elke mix. Het is een extra bouwsteen voor een betere onkruidbestrijding en is de robuuste basis voor alle gebruikte mengingen:

• zetmeelaardappelen 1-2 liter per hectare
• consumptieaardappelen 2 liter per hectare

 


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Bayer Crop Science

Bayer Crop Science

Bayer is wereldwijd marktleider in gewasbeschermingsmiddelen en zaden. Door biologie, chemie en digitale tools slim te combineren versnellen we innovatie in de...

Lees verder »

Meer van Bayer Crop Science

Lees ook

Meer artikelen van Bayer Crop Science »

Artikelen over Bayer Crop Science