Zorg+om+Boer+en+Tuinder+kanshebber+Appeltje+van+Oranje+2021
Nieuws
© RVD - Van der Meyde

Zorg om Boer en Tuinder kanshebber Appeltje van Oranje 2021

Stichting Zorg om Boer en Tuinder maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Vrijwilligers van deze stichting helpen boeren en tuinders kosteloos als zij zich mentaal minder goed voelen.

Die gemoedstoestand kan bijvoorbeeld ontstaan als er belangrijke keuzes voor hun bedrijf moeten worden gemaakt. De vrijwilligers van Zorg om Boer en Tuinder helpen de ondernemers om op zo'n kruispunt zelf richting te kunnen bepalen.

Er zijn in totaal veertig projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Dit jaar is het thema Mentale kracht. Vanaf 11 tot en met 20 januari kan het Nederlandse publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan vanaf maandag door online te stemmen op deze organisatie.


Keukentafelgesprekken

De stichting is ook in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland actief. Regelmatig schuiven vrijwilligers bij boeren en tuinders aan voor een keukentafelgesprek. Inus Haasken uit Diphoorn is één van hen. 'De kracht van onze stichting zit erin dat alle vrijwilligers zelf ervaring hebben in de agrarische sector.'

Boeren en tuinders voelen zich begrepen, geeft Haasken aan. 'We kunnen laagdrempelig hulp bieden'. De vrijwilligers volgen een basistraining die door de stichting wordt georganiseerd. Als Zorg om Boer en Tuinder een Appeltje van Oranje wint, wil zij zich vooral verder inzetten op trainingen voor vrijwilligers. De prijzen worden in 2021 uitgereikt door koningin Máxima. De winnaars ontvangen een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer