Ilse+Geijzendorffer+nieuwe+directeur+Louis+Bolk+Instituut
Nieuws
© Johan Wissink

Ilse Geijzendorffer nieuwe directeur Louis Bolk Instituut

llse Geijzendorffer wordt per 1 januari 2021 directeur-bestuurder van het Louis Bolk Instituut. Zij volgt Jan Willem Erisman op die sinds september werkt bij het Centrum voor Milieuwetenschappen in Leiden als hoogleraar Milieu en duurzaamheid.

Geijzendorffer heeft na haar studie wiskundige biologie aan Wageningen Universiteit haar werkveld ontwikkeld in de landbouw rond ecosysteemdiensten en biodiversiteit. In Frankrijk werkt ze nu bij het instituut Tour du Valat en geeft ze leiding aan het strategisch team en werkt ze nationaal en internationaal aan diverse onderwerpen rondom duurzaamheid.

'De Raad van Toezicht is erg blij in de persoon van Ilse Geijzendorffer iemand gevonden te hebben die past in de traditie van het Louis Bolk Instituut', zegt voorzitter Pieter van Geel van de Raad van Toezicht. 'Iemand die samen met de medewerkers op een inspirerende manier het belang van een integrale op het systeem gerichte aanpak van landbouw, voeding en gezondheid voor het voetlicht kan brengen.'


Alterra en ecosysteemdiensten

Geijzendorffer heeft haar PhD in Dublin behaald met het onderwerp Management strategies to integrate botanical diversity and grassland productivity. Van 2007 tot 2012 was zij werkzaam bij Alterra (onderdeel van Wageningen UR), uiteindelijk als teamleider Ecologische netwerken.

Ze is daarna naar het Franse milieu- en landbouwinstituut Irstea gegaan en terechtgekomen bij het eveneens Franse IMBE, gericht op agrarische ecosysteemdiensten. Vanaf 2016 is ze teamleider van het centrale strategische team binnen Tour du Valat. Daar heeft zij een brede verantwoordelijkheid en omvattend takenpakket in zowel nationale als internationale netwerken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer